Na poznatom međunarodnom sajmu turizma i putovanja   EMITT-u koji se po  osamnaesti put  zaredom održao u Istanbulu, sa akcentom na ovogodišnju temu   “Istočna mediteranska izložba putovanja  i turizma u”  Tuyap” centru u periodu između 30. januara i 2. februara 2014. godine, na zajedničkom štandu koji je finansirala Nacionalna Turistička organizacija Crne Gore  turističku ponudu Bijelog Polja predstavila je Turistička organizacija Bijelog Polja zajedno sa turističkim organizacijama  Rožaja , Berana i  Mojkovca i turistička agencija Rams .

Ovaj sajam  je bio odlična prilika da se pokaže turistička ponuda Bijelog Polja i Crne Gore .Sajam je trajao 4 dana  od kojih su prva dva dana  bila predviđena za posjete predstavnika turističke privrede, a druga 2 su bila otvorena za publiku. Ove godine je otvorena posebna sala za zimski i zdravstveni turizam, što je bio razlog više da se lokalne turističke organizacije Bijelog Polja, Mojkovca, Rožaja i Berana odluče da nastupe na ovom sajmu. Tržište Turske je jako interesantno za turističku privredu Crne Gore, već postoje preduslovi za veće učešće na ovom tržištu, jer postoji direktna avio linija između Podgorice i Istanbula, a tražnja prema balkanskim zemljama je u stalnom porastu.Sajam koji je na petom mjestu ovog tipa u svijetu i važan događaj za globalni turizam otvorio je ministar kulture i turizma Republike Turske gospodin – Ertugrul Gunay.

EMITT sajam u 2014. godini se održao u deset glavnih dvorana  na njemu je učestvovalo je 4000 izlagača iz preko 70  zemalja svijeta. Ove godine, sajam je oborio rekord sa ukupnim brojem posjetilaca 131.000 i 500 ugošćenih kupaca, uključujući i 58.920 turističkih profesionalaca te 72.080 turista iz  svih krajeva svijeta.Izlagači na EMITT turističkom sajmu fokusirali su  se na praćenje profesionalnih kompanija iz turističkih sektora poput, turističkih operatora, putničkih agencija, hotela, aviokompanija, kompanija koje organizuju krstarenja, turističkih opština, međunarodnih kulturnih i turističkih ureda, rent a car kompanija, bolnica te svih drugih komponenti turističkog sektora.

Crnu  Goru uz podršku Nacionalne Turističke organizacije  na EMITT turističkom sajmu ove godine predstavljale su  Lokalne Turističke  organizacije  Bijelog Polja, Mojkovca, Berana I Rozaja, a od turističke privrede na sajmu je učestvovala  Turistička agencija “Rams” iz Bijelog Polja.Prisutnost crnogorskog  turističkog sektora na ovakvom sajmu te saradnja sa turskim turističkim sektorom je veoma važna, prvobitno jer je u posljednje vrijeme primjetan porast turskih turista u Crnu Goru.

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.