Turistička organizacija Bijelog Polja  je uzela aktivno učešće na 36. Međunarodnom sajmu turizma koji je okupio najznačajnije subjekte turističke ponude i tražnje, gdje se predstavilo preko 1.000 izlagača iz čitavog svijeta. Ove godine sajam je organizovan u periodu od 27.02.do 02.03.2014. godine,  a o samom značaju sajma turizma u Beogradu govori činjenica da je ovaj sajam član veoma uticajne svjetske asocijacije turističkih sajmova i vodeći sajam turizma u cijelom regionu jugoistočne Evrope.

Tradicionalno, Sajam turizma služi kao uvod u predstojeću turističku sezonu ali i za „odmeravanje snaga“ među organizatorima putovanja. Osim tur-operatora i turističkih agencija, svoju „poziciju“ definišu i turističke destinacije.

Turistička organizacija Bijelog Polja  se predstavila i na zajedničkom izložbenom prostoru Nacionalne turističke organizacije  koja je obezbjedila prostor na sajmu na kojem se predstavila kompletna turistička ponuda Crne Gore. U toku svih dana trajanja sajma, zapažena je izuzetna zainteresovanost za turističko tržište Crne Gore, a turistička ponuda je predstavljena putem promotivnih brošura, letaka, kataloga, DVD prezentacija i ostalog propagandnog materijala. Turistička organizacija Bijelog Polja  je na sajmu predstavila promotivni materijal o Bijelom Polju, odnosno brošure, flajere,  turistički vodič, razglednice.Renomirana Beogradska medijska kuća je u toku održavanja sajma specijalno snimila promotivni materijal o turističkim potencijalima  Bijelog Polja koji će biti emitovan u njihovoj emisiji i distribuiran tv kućama širom Srbije  a koji će takođe svi zainteresovani moći  da vide na you tube kao i na našem  facebook profilu i našem sajtu .Veliko interesovanje je potvrđeno kroz činjenicu da je propagandni materijal koji je postavljen na sajmu iskorišten, odnosno da je distribuiran na sajmu. S obzirom da su prezentacija i promocija jedan od najbitnijih preduslova za razvoj turizma, Turistička organizacija Bijelog Polja  i dalje  će uzimati aktivno učešće na sajmovima u zemlji i inostranstvu.

Statistički podaci ukazuju da je i 2013. godine Crna Gora potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turistima iz Srbije. Turisti iz Srbije u ukupnoj strukturi stranih turista čine 25%. Direktor Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović  ubijeđena  je da će nakon uspješnog nastupa u Beogradu u Bijelo Polje  „doći mnogi, koji  i ne poznaju naš grad  i da će se u njega  vratiti oni koji su ga  već zavoljeli“.

Alma Bošnjak  iz TO Bijelo Polje  ocijenila je da se Bijelo Polje na sajmu u Beogradu  predstavilo  na najbolji mogući način i da je uopšte Crna Gora  na ovogodišnjem Sajmu pokazala „svoje najljepše lice.“

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.