Tradicionalna 15 . po redu Limska regata Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje startovaće u petak 6.juna iz Plava , sa izvorišta Lima,  na putanju dugu oko 130 km, koja će se se završiti  u nedelju 8. juna u Prijepolju ,odlučeno je na današnjem sastanku u Kolašinu koju je organizovala Regionalna turistička organizacija za Bjelasicu i Komove, a na kojem su učestvovali i predstavnici organizatora regate: Turističke organizacije Bijelo Polje, Plav, Andrijevica, Berane, Prijepolje , rafting klubova “Tifran” i “Lim, te PSK “Kolovrat” i NVO ,,Euromost“.Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale  rijeke Lim , svih ovih opština kao i uopšte Crne Gre i Srbije, istakla je direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović.

Regata  okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, Slovenije kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina kojih je iz godine u godinu sve više i više.Ona  poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština kroz koje regata prolazi kao i ekstremnih sportova kao što je rafting.“Cilj nam je da, ove godine uključimo u splavarenje što veći broj raftera,te da ovu tradicionalnu manifestaciju podignemo na znatno viši nivo”, ocijenila je direktorica TO Bijelo Polje.Prethodne godine, učestovalo je devet čamaca sa 150 učesnika.Programom ove manifestacije predviđeno je  da regata 6. Juna u 10 sati uz kulturni program krene iz Plava, proći će kroz Andrijevicu do Berana gdje će ih dočekati građani Andrijevice i Berana. Uz tradicionalni ručak učesnici regate će kampovati u Beranama.Rafteri  će 7. juna ujutro krenuti preko poznatog buka Tifran do odredišta ušća Lima i Bistrice u Bijelom Polju, gdje će nakon bogatog kulturnog sadržaja kampovati”, saopšteno je Turističke organizacije Bijelo Polje.Dan kasnije, splavari će krenuti prema Prijepolju gdje će se uz doček tamošnjih građana završiti 15 Limska regata.Na današnjem sastanku je takođe dogovoreno da lokalne turističke organizacije iz Plava, Andrijevice, Berana i Bijelog Polja, pošalju zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore  da se pridruže i pomognu organizaciju Limske regate 2014.

Predviđeno je da press konferencija vezano za ovu manifestaciju na kojoj će učestvovati predstavnici lokalnih turističkih organizacija Plava, Andrijevice, Berana,Bijelog Polja, Prijepolja i RTO za Bjelasicu i Komove  bude održana  05.06.2014. godine u Bijelom Polju, kada će ujedno biti  obilježen i Svjetski dan zaštite životne sredine.

 

Bijelo Polje °C
  10.04.2020 Ferienhaus Ostsee
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.