Povodom obilježavanja Medjunarodnog dana turizma Turistička organizacija Bijelo Polje organizovala je sastanak sa direktorima turističkih organizacija opština kroz koje prolazi rijeka Lim: Bijelog Polja, Berana, Plava, Andrijevice i Prijepolja, sastanku su prisustvovali i rafting klub ,,Limski splavari’’ iz Prijepolja i Nevladina organizacija,,Euromost’’.  

Organizatori su najavili da dvadeseta jubilarna ,,Limska regata 2019’’  Plav-Andrijevica-Berane -Bijelo Polje-Prijepolje počne 31. Maja i trajaće do 2. Juna 2019. godine.

Regata će startovati iz Plava gdje će biti organizovano i svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije. Ova regata ima međunarodni karakter jer prolazi kroz Crnu Goru i Srbiju. Limska regata prolazi kroz tri etape. Prvi dan se vozi dionica Plav –Andrijevica-Berane u dužini od 46 km i traje oko 6 sati. Drugog dana vozi se druga etapa, od Berana do Bijelog Polja, koja je duga 48 km i traje oko 7 sati. Trećeg dana vozi se 40 km duga dionica od Bijelog Polja do Prijepolja u trajanju od oko 6 sati. Nadmorska visina na kojoj Lim izvire iz Plavskog jezera je 900 m, a nadmorska visina rijeke Lim u Prijepolju je 450 m.

Pored dobrih uslova, prirodne lepote, odgovarajućeg vodostaj rijeke Lim u ovom period godine,  dogovorili smo da turističke organizacije organizuju i kulturno umjetnički program sa bogatim sadržajem. Predloženo je i da se otvori sajt preko kojeg će se svi zainteresovani moći informisati i prijaviti za učešće na regati. Uradićeno propagandni material o održavanju Limske regate, koji ćemo na turističkim sajmovima ponuditi svim zainteresovanim i očekujemo na jubilarnoj 20. Limskoj regati dosada najveći broj učesnika.  Za rijeku Lim možemo slobodno reći da je postala nosilac razvoja raftinga i splavarenja kod nas u Crnoj Gori i Srbiji.

 

 

 

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.