Tradicionalna 15 . po redu Limska regata Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje startovaće u petak 6.juna iz Plava , sa izvorišta Lima,  na putanju dugu oko 130 km, koja će  se završiti  u nedelju 8. juna u Prijepolju .Organizatori regate su: Turističke organizacije Bijelo Polje, Plav, Andrijevica, Berane, Prijepolje , rafting klubovi “Tifran” i “Lim, te PSK “Kolovrat” i NVO ,,Euromost“.

Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale  rijeke Lim , svih ovih opština kao i opšte turističke potencijale Crne Gore i Srbije. Regata  okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, Slovenije kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina kojih je iz godine u godinu sve više i više.Ona  poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština kroz koje regata prolazi kao i ekstremnih sportova kao što je rafting.

Prethodne godine, učestovalo je devet čamaca sa 150 učesnika.

Programom ove manifestacije predviđeno je  da regata 6. Juna u 10 sati uz kulturni program krene iz Plava, proći će kroz Andrijevicu do Berana gdje će ih dočekati građani Andrijevice i Berana. Uz tradicionalni ručak učesnici regate će kampovati u Beranama.

Rafteri  će 7. juna ujutro krenuti preko poznatog buka Tifran do odredišta ušća Lima i Bistrice u Bijelom Polju, gdje će nakon bogatog kulturnog sadržaja kampovati. Dan kasnije, splavari će krenuti prema Prijepolju gdje će se uz doček tamošnjih građana završiti 15 Limska regata.

Molimo da svi zainteresovani ucesnici posalju spiskove  sa rafterima sa svim potrebnim podacima na e-mail. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na br .tel.050/484-795 kako bismo dostavili spiskove granicnoj policiji sto je obavezno po zakonu.

 

Bijelo Polje °C
  09.04.2020 Ferienhaus Ostsee
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.