Turistička organizacija Bijelo Polje je do sada organizovala brojne priredbe, sajmove, kulturne, sportske, privredne i druge manifestacije,  raznim povodima i sa različitim sadržajima, a koji izuzetno obogaćuju turističku ponudu Bijelog Polja i Crne Gore. Nastavljajući tu tradiciju TOBP na gradskom trgu organizuje 27. i 28. Septembra manifestaciju “BJELOPOLJSKI BAZAR” posvećenu njegovanju tradicije, narodnih običaja, folklora i domaće radinosti. Ova manifestacija biće  direktno u funkciji povećanja turističkog prometa, valorizaciji turističkih potencijala Bijelog Polja, pri čemu bi njegov atraktivni i zanimljiv sadržaj trebalo uvrstiti u programe turističkih agencija.

Cilj ovog sajma  je da se praktično na djelu ukaže na  bogatstvo i raznolikost narodnog stvaralaštva Bijelog Polja, kojim se na osnovu starog i tradicionalnog, gradi i razvija novo i moderno u kulturi, umetnosti i ukupnom stvaralaštvu.

Na sajmu će biti predstavljene raznorazne poslastice iz domaće radinosti. Ovdje u poslastice, osim torti i kolača, treba računati i rakije, med, kobasice, pršute, sve što prija nepcu. Da ne bi sve prošlo samo u iću i piću, organizator, TOBP će organizovati bogati kulturno umjetnički program kao prateću manifestaciju sajma. Kao što i priliči jednom sajmu, najbolje poslastice biće nagrađene.

Na štandovima će izlagači tokom cijeloga dana, počevši od 11 sati, nuditi svoje proizvode po prigodnim sajamskim cijenama, pa ako ste se zaželjeli domaćeg meda , kozjeg sira,  ili pak želite probati kozje mlijeko - svakako navratite. Bit će tu i ugostiteljska ponuda a moći ćete i razgledati te kupiti razne ručno rađene predmete i unikatne suvenire.

Pozivamo sva zainteresova pravna i fizička lica da uzmu učešće i prijave se , najkasnije do 25.09.2019. godine od 7h do 15 h, popunjenu prijavu dostavite  u elektronskoj formi na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili lično u prostorijama Turističke organizacije Bijelo Polje, Ul. Slobode br.4, Tržni centar preko puta opštine.     

Prijavu možete preuzeti OVDJE.

Regionalnu manifestaciju Bjelopoljski Bazar 2019. podržava Stalna Radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta ,,Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti''.

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.