Drugi festival “Ušće fest Bijelo Polje 2015“ održan je 26 Jula na najljepšoj lokaciji za festivalske programe na sjeveru Crne Gore, na ušću rijeke Bistice i Lima. Čekalo se decenije na ovakvu ideju, da se ljudima pokaže da je ušće dar prirode i da je na nama da ga turistički i kulturno valorizujemo, unaprijedimo lokalitet sa potrebnim sadržajima, i obezbijedimo da ono ne samo kroz festival “Ušće fest“ već i svakodnevno tokom ljetnjih dana bude mjesto za porodični odmor, kao i idealno mesto za kamp naselje u našem gradu.

“Ušće fest Bijelo Polje 2015“ je ponudio spoj sporta i kvalitetne muzike. Odmah posle otvaranja festivala,  u jutarnjim časovima, organizovan je turnir u odbojci na pijesku. Odbojka će obilježiti ljeto 2015.godine na plažama širom svijeta.

U dijelu muzičkog programa, mastupili su najbolje rengirani DJ-evi za proteklu 2014. Godinu na našim prostorima DJ DRIMER, DJ NENAD, DJ C.S.K.

Internacionalnom muzičkom senzacijom oduševilu su “MAMADU &KING OF STAGE“, spoj haus, afro-haus, latino haus zvuka, instrumenti koji nisu vidjeni na ovom prostoru, bubnjevi, djombe i diginrizu..

Prostor za promociju mladih bendova je zaista mali kada je u pitanju rok scena sjevera Crne Gore tako da smo sa festivalom otvorili prostor za promociju mladih bendova. Nastupili su rok bend “VERTIGO“ iz Pljevalja, rok bend “NAIVA“ iz Bijelog Polja.

Jedan od najtalentovanih izvodjača iz Crne Gore.. u javnosti dugo poznat kao sestrić Miladina Šobića, dok nam sam nije dokazao da je vrhunski muzičar i izvodjač VANJA RADOVANOVIĆ & BEND nastupili su kao predgrupa glavnog koncerta.

I glavni koncert rok grupa “RIBLJA ČORBA“, spektakl uz njihove najveće hitove trajao je dugo posle ponoći.

Festival je i ove godine ostvario svoj cilj i privukao pažnju velikog broja ljudi, i tako dobio status jednog od posećenijih festivala na sjeveru Crne Gore.  Festival “Ušće fest Bijelo Polje 2015“ ove godine je pomerio i brisao granice,  povezao ljude različitih vjere, kultura.. Stvorili smo festival koji pripada isključivo mladima, a sa druge strane festival koji je otvoren za sve ljude dobre volje bez obzira na godine.

  

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.