‘’45. Ratkovićeve večeri poezije’’  održaće se 3, 4. i 5. Septembra u Bijelom Polju.

 Uz kvalitetan program i dobar izbor pjesnika, kao i drugačiju koncepciju u odnosu na prethodne godine ove godine će biti ustupljeno više vremena onome što je primarno prjesničkim večerima, a to su pjesnici.  Pored pjesničkog izraza uključeni su i drugi vidovi umjetničkog izražavanja poput likovnog, dramskog i muzičkog i tako omogućeno publici da kroz sadržajne programe sagleda raznolika umjetnička dostignuća.

 Ove godine će pjesnici imati prostora da se predstave kroz tri večeri poezije, koje su planirane za tri dana manifestacije sa ukupno 25 programa.

 ‘’Ratkovićeve večeri poezije’’  posetiće pjesnici iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Luksemburga, Azerbejdžana, Izraela i Crne Gore, a specijalni gost manifestacije biće Dragan Velikić, jedan od najznačajnijih pisaca na južnoslovenskim prostorima.

 Jedan segment ‘’Ratkovićevih večeri poezije’’ biće posvećen poeziji za djecu i odrasle, pa će pjesnici obići nekoliko gradskih i seoskih škola.

Osim književnika, biće upriličeni likovni, pozorišni i muzički programi, tako će biti otvorena internacionalna izložba 40 autora pod nazivom “Virski”, biće odigrana predstava “Filomena Marturano”. U muzičkom dijelu manifestacije svoj koncert održaće Maya Sar, bosanska kantautorka, predstavnica BIH na Eurosongu 2012. godine, a nastupiće i bend ‘’Jesenjin’’.

 

Posebno interesantan program u okviru večeri očekuje se sa avangardnom grupom ‘’The Books of knjige’’ iz Crne Gore, za završnicu manifestacije.

 

 

 

 

 

 

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.