Zajedno sa Turističkom organizacijom Budva, Herceg Novi i Bar, Turistička organizacija Bijelo Polje predstavila je ponudu našeg grada na jedanaestom „Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu, koji je održan od 22. do 24. novembra 2019. godine na „Šumadija sajmu“.

 U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona, „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu okupio je i ove godine brojne izlagače, nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije koje će predstaviti objedinjenu ponudu za zimu 2019/2020, hotelijere, turističke centre, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije itd. Na ovogodišnjem Sajmu izlagalo više od 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske. Sajam je svečano otvorila direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

 Za posetioce i izlagače bio je organizovani brojni stručni i zabavni sadržaj. Bili su obezbeđeni sagovornici iz instuticija nadležnih za rešavanje problema sa kojima se suočava turistička privreda i obezbeđeni predavači koji su nam ukazali na mogućnosti obezbeđivanja dodatnih izvora finansiranja poboljšanja kvaliteta usluge.

Tokom tri sajamska dana stručni žiri u kojem su sastavu bili predstavnici nadležnih republičkih institucija i lokalnih turističkih organizacija izabrali su najuspešnije izlagače i poslednjeg dana Sajma bile su dodeljene nagrade u kategorijama:Najuspešnija promocija, Najuređeniji izlagački prostor, Najbolji promo material.

Informativno propagandni materijal, ocjenjivali su Šimšić Jovan, diplomirani grafički dizajner i saradnik GTO “Kragujevac” i Vuković Ivan iz TOS-a. Prvu nagradu za četiri tipske kompleksne informativne brošure, dobila je Nacionalna turistička organizacija Makedonije, drugu nagradu dobila je TO Niša, a treću nagradu TO Herceg Novi za komplet informativnih brošura o smeštajnim kapacitetima i kulturno istorijskim znamenitostima.

 

 

 

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.