Turistička Organizacije Bi­je­lo Po­lje u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i TA Rams uspešno su organizovali  ''BJELOPOLJSKI BAZAR 2020'' .

Oko 40 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine predstavilo je svoje proizvode, djelatnost i kreacije na tradicionalnom “Bjelopoljskom bazaru”.

 Cilj ovog sajma bio je da se praktično na djelu ukaže na  bogatstvo i raznolikost narodnog stvaralaštva Bijelog Polja, kojim se na osnovu starog i tradicionalnog, gradi i razvija novo i moderno u kulturi, umetnosti i ukupnom stvaralaštvu.

Široka i bogata paleta ručno izrađenih unikatnih odjevnih i ukrasnih predmeta, meda, različitih sokova, ljekobilja, domaćih proizvoda, krasi  štandove brojnih izlagača.

Otvarajući ovogodišnju manifestaciju, direktorica Turističke organizacije, Violeta Obradović, istakla je da  se “Bjelopoljski bazar" organizuje u cilju unapeđenja i valorizacije turističkog potencijala bjelopoljske opštine Bijelo Polje i to kroz promociju tradicionalnih vrijednosti, poput domaće radinosti i raznovrsnih narodnih rukotvorina, originalne domaće kuhinje, starih zanata, bogate i duhom kraja oplemenjene ponude hotela i restorana, etno sela  i svih subjekata zaposlenih u turističkom sektoru.

“Poseban akcenat je starim zanatima, rukotovorinama, domaćoj hrani, odnosno onemo što želimo da sačuvamo od zaborava i da pokažemo da Bijelo Polje i sjever Crne Gore ima šta da ponudi u tom smislu”, istakla je Obradović.

Ona se zahvalila lokalnoj samoupravi, koja je, kako je obezbijedila nove izložbene prostore - drvene kućice.

“Zahvaljujući njima unaprijedili smo ambijent našeg bazara i omogućili izlagačima da se prijatno osjećaju i da u što boljem svjetlu predstave svoje proizvode. Takođe, zahvalnost dugujemo i zaposlenima u preduzeću Komunalno Lim, koji su nam pomogli da montiramo i postavimo kućice na trgu. Nadama se da će naši sugrađani i svi posjetioci sajma uživati danas u predivnim proizvodima naših vrijednih i kreativnih gostiju, ali i sugrađana koji svake godine učestvuju na bazaru, dajući na taj način doprinos da se ovakva vrsta turističke ponude unaprijedi u bjelopoljskoj opštini”, kazala je direktorica lokalne turističke organizacije.

Obradović je istakla i da se ovogodišnji bazar organizuje u drugačijim pandemisjkim uslovima.

“Uz poštovanje svih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, vjerujem da će bazar proteći u najboljem redu”, kazala je Obradović.

 

 

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.